Pakastimesta löytyi vielä viimevuotisia sekasieniä, jotka piti saada käyttöön uusien tieltä. Eikun tuumasta toimeen! Lunttasin hieman Helsingin Sanomien ”Pehmeä sienikeitto” -ohjeesta ( http://www.hs.fi/ruoka/reseptit ), jota soveltaen loihdin oman versioni periaatteella, mitä kaapista löytyy... Lopputuloksesta tuli yllättävän hyvä – pehmeä kuten esikuvansakin. Jos tähän pitäisi lisätä jotain, niin kokeilisin parmesaania.
1 l sekasieniä
keltasipuli
voimariinia kuullottamiseen
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
mustapippuria
kanaliemikuutio
2 rkl soijaa
2 dl vispikermaa
nippu lipstikkaa
Hienonna ryöpätyt sienet ja keltasipuli ja kuullota
isossa kattilassa
Ripottele sekaan vehnäjauhot ja jatka kuullottamista. Älä
ruskista!Lisää vesi ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoittaen
Lisää mustapippuri, kanaliemikuutio, soija ja kerma ja keitä vielä viitisen minuuttia
Tarkista maku
Sekoita joukkoon hienonnettu lipstikka juuri ennen tarjoilua
Valmistuu noin puolessa tunnissa (ei sisällä sienien
ryöppäystä)