sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kirsikkainen suklaakakku


Aloita valmistamalla pohja kostea suklaakakku ohjeen mukaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista 180 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla. Pohja on kypsä, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. Kuorruta jäähtynyt kakku suklaisella kermahyytelöllä:

  • 3 kpl liivatelehteä
  • 50g tummaa suklaata
  • ½ dl granaattiomenamehua
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl sokeria               

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen kymmeneksi minuutiksi. Rouhi suklaa veitsellä. Kuumenna granaattiomenamehu kiehuvaksi ja liuota siihen lionneet liivatelehdet. Jätä jäähtymään ja vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Kaada jäähtynyt mehu-liivateseos kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi sukalaarouhe ja kaada seos irtopohjavuokaan kakkupohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Koristele kirsikoilla.