sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Marokkolainen lihapata

400g naudanpaistia
400g possunpaistia
2 porkkanaa
2 sellerinvartta
1-2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
1 purkki kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1 lihaliemikuutio
1 kanelitanko
1rkl seitsemän mausteen seosta (sis. maustepippuri, mustapippuri, kaneli, inkivääri, vejksel, muskottipähkinä, neilikka)
Puolikas kuivattu chili
suolaa
vehnäjauhoja suurustamiseen
vettä
15-20 kpl isoja rusinoita


Ruskista lihat kuumalla pannulla
Kieritä lihat vehnäjauhoissa
Laita lihat ja pilkotut vihannekset pataan
Lisää vettä, kunnes ainekset peittyvät
Hauduta uunissa 175 asteessa vähintään 3 tuntia
Lisää rusinat viimeistään 10 minuuttia ennen tarjoilua
Tarjoile bulgurin, omenatsatsikin sekä tuoreen korianterin kera

Juomaksi sopii erinomaisesti täyteläinen ja hedelmäinen Santa Helena Reserva 2011 Chilestä, rypäle: Carmenére