lauantai 23. helmikuuta 2013

Omenaunelma

Raikkaassa rahka-omenakakussa yhdistyvät hapan ja makea. Täyte, johon voi laittaa sokeria ja muita mausteita oman maun mukaan, on suussasulavan pehmeää. Kakun voi valmistaa edellisenä päivänä, jolloin sen koostumus ja maut vain paranevat. Tarjoile vaniljakastikkeen kera. Kakun koostumus voi muuttua pakastettaessa.






Pohja:
  • 100g voita
  • 1dl sokeria
  • 1 muna
  • 2,5dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 500g maitorahkaa
  • 2dl kuohukermaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 munaa
  • 1,5dl sokeria
  • 0,25dl sitruunamehua
  • 1tl vaniljasokeria

Koristeeksi omenalohkoja, kanelia ja sokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri
Vatkaa joukkoon muna
Lisää jauhot ja leivinjauhe
Pohjusta irtopohjavuoka leivinpaperilla
Voitele reunat
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille
Sekoita täyte ja kaada se vuokaan
Kuori omenat ja poista siemenkodat
Leikkaa omenat viipaleiksi
Lado viipaleet taytteen päälle ympyrän muotoon
Sirota päälle kanelia ja sokeria
Paista 175 asteessa noin tunnin
Jäähdytä ja irrota vuoka