lauantai 9. helmikuuta 2013

Pelmenit

32kpl

4dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1dl vettä
1 tl suolaa








Sekoita keskenään kädenlämpöinen vesi, kananmuna ja suola
Alusta jauhot nesteisiin vähitellen
Vaivaa huolellisesti ainakin 10 minuuttia, jotta taikinaan tulee hyvä sitko
Anna taikinan vetäytyä 30 min
Jaa taikina 32 osaan
Kauli taikinanpalasista ohuita pyöreitä levyjä (halkaisija noin 7cm)
Laita teelusikallinen täytettä taikinalevyn keskelle
Nipistele reunat yhteen
Vältä sisään jäävää ilmaa, joka voi rikkoa taikinan keitettäessä
Lopuksi venytä kärjet yhteen ja nipistä kunnolla kiinni
Lisää pelmenit yksitellen liha- tai kasvisliemellä maustettuun keitinveteen
Keitä noin 12 minuuttia

Tarjoile suolakurkun, smetanan ja keitinliemen kanssa
Koristele persiljalla tai lipstikalla

Täytteeksi sopii niin liha, kala, kana kuin kasvikset ja juustotkin. Taikina ei itsessään maistu paljon miltään, joten massa voi olla mausteista. Mitä sileämpi massa, sitä helpompaa täyttäminen on.