32kpl
1 kananmuna
1dl vettä
1 tl suolaa
Sekoita keskenään kädenlämpöinen vesi, kananmuna ja suola
Vaivaa huolellisesti ainakin 10 minuuttia, jotta taikinaan tulee hyvä sitko
Anna taikinan vetäytyä 30 min
Jaa taikina 32 osaan
Kauli taikinanpalasista ohuita pyöreitä levyjä (halkaisija noin 7cm)
Laita teelusikallinen täytettä taikinalevyn keskelle
Nipistele reunat yhteen
Vältä sisään jäävää ilmaa, joka voi rikkoa taikinan keitettäessä
Lopuksi venytä kärjet yhteen ja nipistä kunnolla kiinni
Lisää pelmenit yksitellen liha- tai kasvisliemellä maustettuun keitinveteen
Keitä noin 12 minuuttia
Tarjoile suolakurkun, smetanan ja keitinliemen kanssa
Koristele persiljalla tai lipstikalla
Koristele persiljalla tai lipstikalla
Täytteeksi sopii niin liha, kala, kana kuin kasvikset ja
juustotkin. Taikina ei itsessään maistu paljon miltään, joten massa voi olla
mausteista. Mitä sileämpi massa, sitä helpompaa täyttäminen on.