maanantai 6. elokuuta 2012

Hannun paksu pannukakku

Tämän tiiviin ja kostean pannukakun paistamiseen sopii hyvin irtopohjavuoka tai korkeareunainen noin 30 x 15 cm kokoinen uunivuoka. Vuoan koko vaikuttaa pannukakun paksuuteen, joka kannattaa ottaa huomioon paistoajan pituudessa. Pannukakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä mansikkahillon kera.

  • 8 dl maitoa
  • 3 munaa
  • 2 rkl rypsiölyä
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Sekoita keskenään maito, munat ja rypsiöljy
Lisää sokeri, vaniljasokeri, suola ja leivinjauhe
Llisää vehnäjauhoja vähitellen sekoittaen, niin että taikinasta tule tasainen
Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia
Voitele vuoka rypsiöljyllä ja kaada taikina vuokaan
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 min. tai kunnes pinta on kullanruskea
Peitä pannukakku foliolla ja jatka paistamista vielä noin 10 min. 150 asteessa


Valmistukseen kuluu 1 tunti 20 minuuttia