keskiviikko 8. elokuuta 2012

Syksyinen sieni-kaalilaatikko

Täynnä makua oleva sieni-kaalilaatikko maistuu vielä herkullisemmalta, kun sen tarjoaa puolukkasurvoksen, suolakurkun, täysjyvänäkkärin ja raikkaan veden kanssa.

puolikas valkokaali
4 dl kanttarelleja
4 dl suppiksia
2 keltasipulia
2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
kasvisliemikuutio
2dl soijarouhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl meiramia
1 tl kuminan siemeniä
suolaa maun mukaan
öljyä kuullottamiseen
2 munaa
2 dl kermaa
korppujauhoja


Pilko kasvikset
Laita isoon kattilaan tilkka öljyä ja kuullota ensin keltasipulit ja porkkanat
Lisää joukkoon mausteet, lihaliemikuutio ja valkosipuli
Lisää sitten kaali ja jatka kuullottamista kunnes kasvikset pehmenevät. Älä paista!
Pyöräytä kattilassa vielä sienet ja lisää lopuksi soijarouhe
Siirrä ainekset uunivuokaan ja kaada muna-kerma seos niiden päälle
Ripottele pinnalle korppujauhoja
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 45 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea