sunnuntai 26. elokuuta 2012

Tuorejuusto #2

Tämä ohje on jatkoa kotijuusto kokeilulle, jotka aloitin käyttämällä maustamatonta jogurttia. Tuorejuusto #1:seen verrattuna, tästä juustosta tuli hieman kiinteämpää ja vieläkin samettisempaa. Kermaviilin määrästä jäljelle jäi noin 1/3 osaa juustoa.

  • purkki kermaviiliä
  • 1 tl suolaa
  • reilu tl rouhittua rosépippuria
  • yksi valkosipulin kynsi pilkottuna

Kun tekee isomman satsin juustoa, voi ison siivilän vuorata parilla suodatinpussilla. Suodatinpussit kannattaa käyttää yksinkertaisina - toisesta reunasta ja pohjasta avattuina. Sekoita ainekset keskenään ja laita ne suodatinpaperilla vuorattuun siivilää, joka on sopivan kokoisen kulhon tai kattilan päällä. Peitä kelmulla ja laita koko viritys yöksi jääkaappiin. Maitohera alkaa erottua heti. Tämän voi myös tehdä niin kuin Tuorejuusto #1 –ohjeessa. Maitoheraa ei kannata heittää pois, vaan käyttää se ruoanlaitossa tai leivonnassa.

Juusto on käyttövalmista vuorokauden kuluttua.