lauantai 29. syyskuuta 2012

2 x Säilötyt avomaankurkut

Desinfioi säilykepurkit ja kannet 100 asteisessa uunissa tai yksitellen kiehuvassa vedessä juuri ennen käyttöä. Täytä purkit mahdollisimman täyteen ja sulje ne kuumina. Säilytä etikkasäilykkeitä viileässä (4-8 astetta) ja pimeässä, jolloin huolella desinfioituja purkkeja ja puhtaita raaka-aineita käyttämällä herkut säilyvät suljetuissa purkeissa useiden kuukausien ajan. Avattuna ne säilyvät 3-4 viikkoa, kun käyttää puhtaita ottimia ja purkissa on riittävästi lientä suojaamassa pöpöiltä.

 
 
 
 
 
 
 
 
1. VALKOSIPULIKURKUT

avomaankurkkuja
3 valkosipulinkynttä
pieni pala piparjuurta
4 kpl kruunutillin kukintoja
1 l vettä
0,5 dl suolaa
1 dl väkiviinaetikkaa

Viipailoi kurkut, valkosipuli sekä piparjuuri ja laita ne yhden litran vetoiseen säilykepurkkiin kerroksittain kruunutillin kukintojen kanssa. Keitä vesi, suola ja etikka liemeksi ja kaada se kuumana purkkiin. Sulje purkki huolella ja anna tekeytyä vähintään 2 viikkoa.

2. MAUSTEISET KURKKUTANGOT

avomaankurkkuja
3 kruunutillin kukintoja
7,5 dl vettä
0,35 dl suolaa
0,75 dl väkiviinaetikkaa
5 maustepippuria
ripaus kuminansiemeniä
ripaus fenkolinsiemeniä
ripaus sinapinsiemeniä
 
Viipaloi kurkut pituussuunnassa ja lado ne pystyyn ¾ litran vetoiseen säilykepurkkiin kruunutillin kukintojen kanssa. Keitä vesi, suola, etikka ja mausteet liemeksi ja kaada se kuumana purkkiin. Sulje purkki huolella ja anna tekeytyä vähintään 2 viikkoa.