lauantai 1. syyskuuta 2012

Lohipiirakka de Lax

Valmis piirakkataikina
250g kylmäsavustettua lohta
10cm purjoa
Valkosipulin kynsi
1,5dl isoja katkarapuja
1 keitetty muna
Puoli ruukkua tilliä
2dl kermaa
3 munaa
Ripaus mustapippuria
Ripaus suolaa
150g juustoraastetta

 
 
 

Taputtele piirakkataikina vuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 10 minuuttia 225 asteessa
Peitä pohja purjoviipaleilla
Purista valkosipulinkynsi, suikaloi lohi ja lisää ne vuokaan
Laita keitetty ja rouhittu muna, katkaravut ja tilli vuokaan päälimmäiseksi
Sekoita kerma, munat ja mausteet keskenään ja kaada ne muiden täytteiden päälle
Peitä juustoraasteella
Paista uunin keskitasolla 40 minuuttia 200 asteessa tai kunnes pinta on kullanruskea

Tähän kaikkeen kuluu noin 1 tunti 10 minuuttia